Lubinar HL 5220
Biały smar spożywczy do wysokich obciążeń

 

grupa: Smary specjalistyczne

podgrupa: Do wysokich obciążeń

branża: Przemysł spożywczy

kolor: biały   |   NLGI: 2   |   penetracja w 25°C: 265 ÷ 295   |   temp. pracy: -20°C ÷ 120°C (max 140°C)

EP, HL, FM         

LUBINAR HL 5220 jest wysokiej jakości smarem stosowanym w różnego typu łożyskach w przemyśle spożywczym.

Obecność specjalnego farmaceutycznego białego oleju sprawia, że smar LUBINAR HL 5220 może być stosowany wszędzie tam, gdzie jest możliwy przypadkowy kontakt z żywnością.

Zakres temperatur pracy smaru LUBINAR HL 5220 od -20°C do +120°C, maks. +140°C.

Smar LUBINAR HL 5220 jest odporny na utlenianie i na duże obciążenia.

Posiada atest na przypadkowy kontakt z żywnością NSF H1, nr 125480.

  • Uniwersalny smar stosowany w przemyśle spożywczym.
  • Doskonała odporność na utlenianie.
  • Możliwy kontakt z żywnością – smar posiada atest na przypadkowy kontakt z żywnością.
  • Możliwość pracy pod bardzo wysokimi obciążeniami.

Wygląd

biały

Klasyfikacja NLGI

2

Gęstość w 20°C, g/cm3

1,00 ± 0,02

Penetracja w 25°C po ugniataniu, mm×10-1

265 ÷ 295

Temperatura kroplenia,°C

>230

Wydzielanie oleju w ciągu 7 dni w 40°C, %

1,5

Działanie korodujące (24h w 100°C na Cu)

wytrzymuje

Obciążenie zespawania (aparat 4-kulowy), N

6000

Zużycie (aparat 4-kulowy, 1h przy 400N), mm

0,7

Pliki dostępne są po zalogowaniu.

Zaloguj się | Nie masz konta? Zarejestruj się

Zaloguj się. Nie masz konta? zarejestruj się lub wypełnij poniższe pola:
 

LUBRINA
al. Piłsudskiego 141, 92-318 Łódź
telefony: +48 42 676 77 99, +48 42 676 77 90
fax: +48 42 676 77 90; e-mail: biuro@lubrina.pl

 

Polityka prywatności | created by A4 Studio